BiodiversiTree: waarvoor dient het?

BiodiversiTree is een online tool die u helpt om acties te kiezen rond biodiversiteit binnen uw bedrijf. Dit kan op basis van de grootte van uw bedrijf, middelen, vestigingsplaats en/of uw activiteitsdomein.

U bent een onderneming of een privé- of overheidsorganisatie en u wilt acties rond biodiversiteit ondernemen.

U vraagt zich af:

  • Waar en hoe kan ik een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit?
  • Welke acties/instrumenten/partners/financiële middelen staan tot mijn beschikking om mij te helpen mijn impact op de biodiversiteit te beperken?
  • Wat heb ik daarbij te winnen?
  • Hoe kunnen mijn acties rond biodiversiteit worden gevaloriseerd?

BiodiversiTree helpt u om gemakkelijk de informatie en de vereiste contacten te vinden.

BiodiversiTree helpt u begrijpen waarom het behoud van biodiversiteit zo belangrijk is. Op één website kan u snel alle gerichte acties terugvinden.  

BiodiversiTree is ook een platform om informatie uit te wisselen waardoor u uw acties  op het vlak van biodiversiteit naar voren kan brengen. Deze voorbeelden van goede praktijk zullen dienen om de acties te illustreren die volgen uit het gebruik van de tool . De voorbeelden kunnen ook anderen inspireren.

BiodiversiTree geeft antwoorden op uw vragen en geeft u nieuwe begrippen die nuttig zijn voor uw onderneming/organisatie. De website inspireert om acties te ondernemen die  zowel goed zijn voor de biodiversiteit als voor het imago van uw organisatie.

Om uw gebruik van de tool te vergemakkelijken is geen grondige kennis van de biodiversiteit vereist. De meer ‘technische’ termen zijn opgenomen in een woordenlijst.

BiodiversiTree evolueert voortdurend. Het wordt periodiek bijgesteld aan de hand van:

  • uw feedback
  • acties ten behoeve van de biodiversiteit die u implementeert en
  • het constant zoeken naar nieuwe informatiebronnen.

BiodiversiTree is een instrument dat door de federale overheid en de 3 gewesten wordt gefinancierd en wetenschappelijk wordt ondersteund door het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

Tijd voor actie! Start vandaag nog!

hotel-for-insects-2643479_1920
carton
paris-2758088
etty-fidele-407371-unsplash