Duurzame (en lokale) voeding verkiezen

Picto Quick win  

terreinen_gris

infrastructuur_gris processen_gris aankoop_couleur

Eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 % van onze ecologische voetafdruk. Door voeding te kiezen met een beperkte milieu-impact draagt u ook bij tot biodiversiteit.
Kies voor producten uit duurzame landbouw: zo vermijdt u het gebruik van chemische stoffen, roofbouw, vernietiging van leefmilieu, eenzijdigheid van soorten, overmatig gebruik van water, ....
U kan ook kiezen voor niet-getransformeerde, lokale en seizoensgebonden producten uit korte bevoorradingscircuits.
En omdat ook voedingsafval een grote impact heeft, tracht u ook best de verspilling van voedsel en verpakkingsmateriaal te verminderen.

 

 

 

 

78-harvest-1225592_1920_alim durable

Voordelen

 

Praktische informatie

Op Federaal niveau:

 

Voor het Vlaamse Gewest:

 

Voor het Brusselse Gewest:

 

Voor het Waalse Gewest:

 

Andere:

Voorbeelden van bedrijfsactie

  • voorbeeld 1
  • voorbeeld 2
  • voorbeeld 3